CEIP Guillem de Montgrí - Centre d'Educació Infantil i Primària - Ctra. Sta. Agnès s/n Sant Antoni de Portmany (07820) - Tel/fax: 971344818 - Eivissa - (Illes Balears) ceipguillemdemontgri@gmail.com
Per dubtes i suggeriments: mayteandres@ceipguillemdemontgri.com (Mayte Andrés)

dimecres, 1 de juny del 2022

Ciències Naturals

 EXPERIMENTS SOBRE ELECTRICITAT I MAGNETISME 💡🔌🔋

Avui hem tingut tres grups de científics i científiques que ens han mostrat els seus experiments!

En primer lloc, en Diego, en Carlos i en Manuel, ens han mostrat el seu. A casa se l'han preparat molt bé i l'han practicat per veure si funcionava.

Ens han explicat que el seu, era un experiment sobre electromagnetisme. Per fer-lo, havien unit uns cables a un cercle de coure. Al mateix temps, aquests cables estaven units a una pila. Davall del cercle hi havia un gran imant. Ens han mostrat que quan es proporcionava corrent, el cercle s'imantava i això feia rodàs. Ens ha agradat molt!



Na Maria, na Lucia i na Rebeca ens han fet tres experiments molt interessants:

- Per al primer, sobre la força magnètica, duien un cotxet al què li havien aferrat un imant. En apropar-li un altra imant pel pol oposat, el cotxet caminava. Resultava molt curiós! I hem parlat de que el magnetisme és una força invisible.

- Amb el segon, ens han mostrat que, en donar corrent a un clau de metall, aquest s'imantava i atreia uns clips que hi havia a la taula.

- El tercer experiment ha consistit en l'elaboració d'una brúixola. Per construir-la, han posat aigua dins una fiambrera i flotant dins aquesta, un cercle de suro. Damunt d'aquest hi han colocat una agulla de metall. Hem quedat molt sorpresos quan hem pogut comprovar que el cap de l'agulla s'orientava cap al nord! 



N'Adrian, n'Eric i en Fabio també ens han mostrat el seu experiment. Aquest tenia a veure amb l'electricitat estàtica i per fer-lo ens han duit pebre, sal, una cullera i un padàs. Amb el padàs han fregat la cullera per tal que es carregàs d'electricitat estàtica. Després, han mescalt la sal i el pebre i hem pogut observar com la cullera atreia el pebre, ja que aquest és més lleuger que la sal. Molt interessant!



Molt bona feina! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Revissa l'ortografia!