CEIP Guillem de Montgrí - Centre d'Educació Infantil i Primària - Ctra. Sta. Agnès s/n Sant Antoni de Portmany (07820) - Tel/fax: 971344818 - Eivissa - (Illes Balears) ceipguillemdemontgri@gmail.com
Per dubtes i suggeriments: mayteandres@ceipguillemdemontgri.com (Mayte Andrés)

dijous, 26 de maig del 2022

Ciències Naturals

 FEIM EXPERIMENTS! 💡🔌

Actualment, a Ciències Naturals, estam estudiant l'electricitat i el magnetisme. Per aprendre d'una forma pràctica, els nostres grans científics i científiques de sisè, estan elaborant experiments.

Avui, na Lola i na Tessa i na Nerea, en Yago i na Noah, ens han demostrat que les piles tenen la capacitat de produïr energia. 

Han col·locat un trocet de paper d'alumini al pol positiu i un altra al pol negatiu. Han unit les puntetes i això ha produït una xispa, que ha encès un petit tros de cotó. Hem deduït que l'energia química de la pila, ha produït energia lluminosa i calorífica. Això ens ha portat a parlar del Principi de conservació de l'energia:

 L'energia no es crea ni es destrueix, només es transforma.




En Yago, na Nerea i na Noah, han fet un segon experiment, que ha consistit en embolicar completament la pila amb el paper d'alumni. La propagació del corrent elèctric ha fet augmentar la temperatura del paper. Ens han deixat tocar-lo a tots per tal de comprovar-ho.

Bona feina!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Revissa l'ortografia!