CEIP Guillem de Montgrí - Centre d'Educació Infantil i Primària - Ctra. Sta. Agnès s/n Sant Antoni de Portmany (07820) - Tel/fax: 971344818 - Eivissa - (Illes Balears) ceipguillemdemontgri@gmail.com
Per dubtes i suggeriments: mayteandres@ceipguillemdemontgri.com (Mayte Andrés)

dilluns, 30 de maig del 2022

Ciències Naturals

 EXPERIMENTS SOBRE ELECTRICITAT ESTÀTICA I MAGNETISME 🔍🔘

Avui, les científiques Rim, Laia i Catalina, de forma conjunta, ens han fet tres experiments:

- El primer i el segon estaven relacionats amb l'energia estàtica. En els dos casos, l'experiment consistia en carregar amb energia estàtica un plàstic (fiambrera), fregant-lo amb un padàs per tal que aquesta energia atregués el sucre en el primer, i unes bolletes de paper d'alumini en el segon.

- Per al segon experiment, relacionat amb magnetisme, han portat tinta líquida d'impressora i oli vegetal que han barrejat dins d'una fiambrera. A continuació, hem pogut observar que, quan apropaven un imant a la barreja, aquesta es movia i s'aferrava. Per tant, hi havia magnetisme!

Hem reflexionat per intentar deduïr per què l'imant atreia el líquid i hem arribat a la conclusió de que potser aquest contenia petites partícules de metall. A continuació, hem cercat la resposta a inernet i hem vist que teniem raó! I hem vist el concepte "ferrofluid". Què interessant!

Clicau damunt la imatge d'aquest ferrofluid per veure més fotos i un vídeo:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Revissa l'ortografia!