CEIP Guillem de Montgrí - Centre d'Educació Infantil i Primària - Ctra. Sta. Agnès s/n Sant Antoni de Portmany (07820) - Tel/fax: 971344818 - Eivissa - (Illes Balears) ceipguillemdemontgri@gmail.com
Per dubtes i suggeriments: mayteandres@ceipguillemdemontgri.com (Mayte Andrés)

dilluns, 8 de novembre del 2021

Anam a l'hort 8/11/21

Avui dilluns hem anat a l'hort, on na Laura ens ha proposat un experiment! 🌿🔍🔬🐛

Abans de iniciar-lo ens ha fet una interessant explicació:ens ha dit que abans de començar a  cultivar a un lloc determinat, és molt convenient fer un estudi de la terra que hi ha, ja que això condiciona el tipus de cultiu que hi pot anar millor, la freqüència de reg, etc. Hem sabut, que els components bàsics de la terra, són l'arena, els llims i les argil·les, a més de la matèria orgànica que s'hi va acumulant (restes de plantes, fems, animals...).

L'experiment consistia en agafar terra, posar-la dins un pot de vidre, mesclar-ho molt bé amb aigua i deixar-ho reposar per veure les capes diferents que es formen depenent de la proporció dels materials que s'hi poden trobar. Hfa estat molt interessant, ja que hem pogut observar amb claredat que la capa més pesada era la d'arena, que ha quedat baix de tot. La seguia la de llims, que ha quedat al mig i, per últim, dalt de tot, hi han quedat les argil·les. Na Laura ens ha explicat que el nostre hort té una terra prou equilibrada.

En acabar l'experiment, hem llevat herbes. En Yago avui ha trobat dos larves que ha portat a la classe. Esperam tenir més sort que amb l'escarabat "Antonio", que ens va sortir quan no erem a l'aula i el varem perdre! 

Na Laura ha duit una lavanda i una planta d'orenga que es sembraran a l'hort i ens ha deixat olorar-les. Mmmmmm, eren molt perfumades.

Aquí us deix unes imatges de l'interessant sessió:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Revissa l'ortografia!